De Kènderstoet, het BoelieKroeleFist en Et Sebiet op de carnavalsdinsdag.

Op dinsdagmiddag komt carnaval echt tot leven voor alle kinderen van Kruikenstad: de Kènderstoet trekt door de stad! De grote aftrap vindt plaats met de jaarlijkse ballonnenwedstrijd. Tjeuke loopt met alle verklede kids en zijn vriendjes door de binnenstad. Er klinkt overal carnavalsmuziek, er is veel publiek en de Prins en zijn Gevolg zijn er natuurlijk bij!

De kou van de Kènderstoet verdrijf je natuurlijk het best met carnavalsmuziek en een vrolijke menigte. Het Boeliekroeliefist is een waar genot voor jong en oud. Van de allerkleinste tot de allergrootste carnavalsvierder; iedereen vindt hier zijn heil. In de grote tent op het Piusplein staan bruisende acts klaar om de menigte op te vrolijken.

Et Sebiet! Carnavalsdinsdag, je bent kapot na dagen hossen en hebt geen stem meer over, maar perst er met alle moeite Et Sebiet nog uit. Het evenement vindt jaarlijks plaats op de Heuvel en begint om 20.30 uur tot 23.11 uur. Tot 22.30 uur is het carnavalsmuziek, daarna gaat het officiële einde van start en draagt de Prins de sleutel van de stad weer over aan de burgemeester.

Terug naar programma