Wie is wie?

D’n Regelaor

We beginnen met d’n Regelaor (Joop). Hij heeft de meeste ervaring in het lopen van d’n Opstoet. Eerst met de scheidsrechtersvereniging en daarna met TSV NOAD/CG Daor Gienderwèèt. Vanaf het allereerste moment is hij er dus bij. Joop is de drijvende kracht achter CG Daor Gienderwèèt. Eigenlijk doet hij zelf niets, maar regelt en ritselt alles en zorgt ervoor dat de groep bij elkaar blijft en zelfs groeit. Hij liep in 2024 voor de veertiende keer mee met de huidige groep (daarvoor nog 8 keer met de scheidsrechters), is lid van de Organissassie en onderscheiden door Prins Etienne d’n Irste.

D’n Creabea

Vervolgens hebben we d’n CreaBea (Simone). Onlosmakelijk verbonden aan d’n Regelaor en erg creatief. Bedenkt, ontwerpt en maakt al jaren de kleding voor de lopers tijdens d’n Opstoet. Uiteraard schakelt ze hierbij allerlei hulptroepen in en coördineert ze dit. Ook is zij verantwoordelijk voor de verkoop van de kleding, wat jaarlijks weer voor een nieuw budget zorgt. Zij liep in 2024 voor de twaalfde keer mee (en heeft een keer in de categorie Gruupke gelopen). Ze is lid van d’n Organissassie en maakt hiervoor de verslagen en actielijsten van de vergaderingen.

D’n Routinier

De volgende is d’n Routinier (Erwin). Hij loopt ook al vanaf het allereerste moment mee en heeft daarom deze bijnaam gekregen. Hij is al jaren sponsor en zorgt er mede voor dat we jaarlijks binnen ons budget kunnen blijven. Sinds 2019 hebben we een plaats in de Bouwhal verworven, waarvoor hij de kosten voor zijn rekening neemt. Ook heeft hij zijn talenten ingezet om deze website te bouwen en zorgt ervoor dat deze up to date blijft. Hij is lid van de Organissassie, liep in 2024 voor de veertiende keer mee en is net zoals d'n Regelaor onderscheiden door Prins Etienne d’n Irste.

D’n Vinoloog

(Jos) D’n Vinoloog is de volgende van de Organissassie. Al een aantal jaar maakt hij deel uit van de Organissassie en neemt steeds meer taken op zich. Zo is hij de laatste jaren meer betrokken geweest bij het bouwen van de kar. Je kunt hem altijd vragen om iets te doen en hij zal (bijna) altijd klaar staan om dit uit te voeren. Hij dronk ooit eerst alleen maar wijn, maar tegenwoordig gelukkig ook bier en Schrobbelèr. Hij liep in 2024 voor de achtste keer mee en is lid van de Organissassie.

D’n Debutant

D’n Debutant (Carin) is al een tijdje niet meer debutant. Zij is al weer een aantal jaren present bij d’n Opstoet en stelt jaarlijks op zondag haar huis ter beschikking om te verzamelen en om te kleden. Ze is een bezige bij en helpt daar waar nodig. Ze liep in 2024 voor de zesde keer mee, is lid van d’n Organissassie en beheert sinds april 2019 de penningen van onze carnavalsgroep. We kunnen niet anders zeggen dat de Tikkies ons tegenwoordig om de oren vliegen.

D’n Koffieleut

(Irma) D’n Koffieleut is de partner van d’n Routinier en ook al heel wat jaren actief binnen CG Daor Gienderwèèt. Het maakt niet uit hoe laat het is, welke dag het is of waar ze is, voor een bakske koffie is ze altijd te porren. Dat wil niet zeggen dat ze niets anders drinkt. De Schrobbelèr en de bierkes tikt ze net zo makkelijk weg als haar koffie. Ze geeft jaarlijks ondersteuning bij het maken van de kleding en is er bij wanneer er een feestje is. Ze liep in 2024 voor de twaalfde keer mee (en heeft samen met d'n Creabea een keer in de categorie Gruupke gelopen).

D’n Vegert

D’n Vegert (Soner) hoort bij d’n Debutant en is een jaartje langer actief dan zij. Zijn bijnaam D’n Vegert is een aantal jaren geleden ontstaan, net voor het dweilen. Tijdens een clubavond werd hem gevraagd om mee te gaan met dweilen en eenmaal thuis aangekomen, probeerde hij uit te leggen wat hij op de carnavalsvrijdag ging doen. Hij vertelde dat hij iets ging doen met schoonmaken en was het woord dweilen vergeten en noemde het toen maar vegen. Vervolgens heeft hij dat jaar ook zijn eerste optocht gelopen en na afloop als eerste Turkse deelnemer een heus carnavalsexamen gedaan, waarvoor hij glansrijk is geslaagd. Hij bemoeit zich jaarlijks met het trekken van de kar. Hij liep in 2024 voor de zesde keer mee.

D’n Ontwerpert

De volgende is (Claire), onze Ontwerpert. Ze heeft als toelatingsexamen een ontwerpopdracht gekregen, namelijk het ontwerpen van een jas, die we na d’n Opstoet aan kunnen doen. Ze heeft drie ontwerpen gemaakt, waarvan we er eentje hebben gekozen. Ze is hiervoor glansrijk geslaagd. Naast ontwerpen, is ook zij erg creatief met als absoluut hoogtepunt de twee trollenkoppen van d'n Opstoet 2019. Tot slot organiseerde en regelde zij de pepernoten- en chocoladeactie, die ons jaarlijks heel wat centen heeft opgeleverd. Als we Claire iets vragen, bijt ze zich er in vast, totdat het klaar is. Ze liep in 2024 voor de vierde keer mee.

Ons Prulleke

De jongste van het stel is Ons Prulleke (Babet). In 2018 heeft ze haar toelatingstest gedaan. Zij kreeg als opdracht een sjaal te ontwerpen in het kader van ons 11-jarig jubileum. Uit een aantal voorbeelden hebben we er uiteindelijk eentje gekozen. Hierdoor werd zij toegelaten. Met het toevoegen van Ons Prulleke hebben we de gemiddelde leeftijd behoorlijk omlaag gebracht. We hopen hiermee continuïteit te hebben gecreëerd voor de toekomst. Helpen doet ze in ieder geval daar waar ze kan. Of het nu met de kleding is of in de bouwhal, niets is haar teveel. Tot slot heeft ze in haar debuutjaar het beste verkoopresultaat behaald met de pepernoten- en chocoladeactie. In 2024 liep zij voor de vierde keer mee.

D’n Boelie

Het is de beurt om d’n Boelie (Roel) voor te stellen. Hij is woonachtig in Keiengat, maar altijd present bij d’n Opstoet in Kruikenstad. Omdat soms de afstand in de weg zit, probeert hij te helpen daar waar hij kan. Hij heeft in 2019 niet mee kunnen lopen in d'n Opstoet, vanwege een (zware) hersenschudding, die hij gelukkig niet tijdens carnaval had opgelopen (al had dit zomaar gekund). D’n Boelie is er al behoorlijk wat jaren bij en zal er voorlopig ook bij blijven. In 2024 liep hij voor de elfde keer mee.

D’n Drukkert

(Eelco) D’n Drukkert is nog niet zo heel lang bij ons, maar is al wel vanaf het begin betrokken bij de groep. Hij verzorgt al vanaf 2009 het drukwerk, waarvoor we gewoonlijk niet hoeven te betalen, waardoor de kosten hiervan nauwelijks "drukken" op onze begroting. Jarenlang was hij vaste supporter langs de lijn van d’n Opstoet. Samen met ’t Uurke op ’t Muurke heeft hij ons al die jaren aangemoedigd. Hij loopt vanaf 2018 met ons mee in d'n Opstoet. In verband met zijn vakantie naar Nieuw Zeeland was hij in 2019 afwezig, zodat de teller nu op vier deelnames staat.

D’n Canadian

(Jeremy) D’n Canadian maakt onze groep wat internationaler. Canadees bloed kruipt door zijn aderen. Dat dit gevolgen heeft moge duidelijk zijn. Hij loopt al vele jaren mee, maar is ook al een paar keer afgehaakt. De ene keer met een behoorlijke knieblessure en een andere keer moest hij verstek laten gaan vanwege ziekte (hakt er toch in, dat dweilen op vrijdag). Ondanks het tijdsgebrek van deze topvoetbaltrainer probeert hij toch altijd wel een keer te helpen met het bouwproces. Binnen de groep is hij gekoppeld aan d’n Bankier en inmiddels trotse papa van twee potentiële, nieuwe leden voor CG Daor Gienderwèèt. In 2019 liep hij voor de achtste keer mee. Omdat hij in 2022 ook verstek moest laten gaan, staat de teller nu op negen deelnames.

D’n Bankier

Jarenlang was d’n Bankier (Lenette) onderdeel van de Organissassie en beheerde zij de penningen. Samen met d’n Canadian is zij al jaren actief binnen de groep. Ze hebben hard geoefend om te zorgen voor verjonging. Het oefenen is gelukt en ze is dan ook een trotse en gelukkige mama. Dit is dan ook de reden dat ze niet meer actief is binnen de Organissassie, maar ze zal sowieso betrokken blijven bij CG Daor Gienderwèèt. In 2023 liep zij voor de negende keer mee. 

D’n Enige Vrijgezel

De naam d’n Enige Vrijgezel (Joris) heeft hij jaren geleden al gekregen, maar is nog steeds van toepassing. Nog altijd hebben we hem niet weten te koppelen, zodat zijn bijnaam blijft staan als een huis. Joris helpt daar waar nodig en waar hij kan. Als je hem iets vraagt, is het niet gauw teveel voor hem. Ook hij heeft jarenlang met 't Uurke op ’t Muurke langs de route van d’n Opstoet gestaan, maar heeft net zoals d'n Drukkert de overstap gemaakt naar actief meedoen. D’n Vegert heeft hem hierin het laatste zetje gegeven, waarbij de deelname van Joris voor hem ook als voorwaarde gold. Toch heeft hij er elk jaar weer schik in en zal de komende jaren zeker nog van de partij zijn. In 2024 liep hij voor de achtste keer mee.

D’n Kwatsert

Wat kan (Ben) d’n Kwatsert toch kwatsen en zijn bijnaam is dan ook volkomen terecht. Hij verzorgt de muzikale- en verbale ondersteuning tijdens het lopen. Dit neemt hij zo serieus dat hij wekenlang bezig is met het zoeken en mixen van de juiste arrangementen, totdat het gewenste resultaat bereikt is. Ook heeft hij vaak, zowel tijdens als buiten d’n Opstoet de lachers op zijn hand. Inmiddels heeft hij wat jaartjes achter zijn naam staan, hoewel we nog altijd niet weten of we het jaar moeten tellen toen hij hangend op een hek achter de HEMA aan het "uitrusten" was. In 2024 liep hij voor de zevende keer mee en zijn contract is zeer zeker (stilzwijgend) verlengd met minimaal 10 jaar. 

D’n Charmeur

(Leon) D’n Charmeur heeft het carnaval met de paplepel ingegoten gekregen. Een rasechte Limburger, die door zijn studie in Tilburg is beland en uiteindelijk niet meer weg is gegaan. Met zijn goudblonde lokken verovert hij menig dameshart. Zijn hart behoort echter toch echt toe aan Nathalie. In de voorbereidingen probeert hij altijd wel even te komen, maar is dan vaak te laat. Meestal is hij er op het moment waarop de Jupiler wordt opengetrokken. Met zijn enthousiasme en lach op zijn gezicht komt hij er altijd weer handig mee weg. D’n Charmeur heeft inmiddels al heel wat jaartjes achter zijn naam staan. In 2024 liep hij voor de twaalfde keer mee.

D’n Sjouwert

Wat kan (Lucas) d'n Sjouwert toch sjouwen. Zijn bijnaam is dan ook volkomen terecht. Samen met d’n Vegert is hij al jarenlang verantwoordelijk voor het trekken van de kar. Zonder mokken, trekt hij de kar, ongeacht hoe zwaar we 'm weer hebben gemaakt. Elk jaar komt hij een aantal keer de bouwploeg ondersteunen. Om meer naamsbekendheid te genereren, heeft hij tijdens het carnaval van 2018 een Facebookpagina gemaakt. Ook al komt hij soms wat stiller over, genieten doet hij elk jaar weer opnieuw. In 2024 liep hij al weer voor de twaalfde keer mee.

D’n Stille

Terug van weggeweest. Na 5 keer eerder meegelopen te hebben en een invalbeurt in 2019 heeft d'n Stille (Gabor) besloten om weer deel te nemen aan CG Daor Gienderwèèt. Klaarblijkelijk kon hij het meelopen in d'n Opstoet niet missen. Gabor voert zijn opdrachten in d'n Opstoet altijd met verve uit, maar is het liefst toch wel onherkenbaar. Een beetje op de achtergrond past hem het beste, alhoewel hij, wanneer er bier gedronken wordt, redelijk voorop loopt. Gabor heeft inmiddels 9 keer meegelopen.

D’n Stuiterbal

Weer een beetje (noodzakelijke) verjonging in de club. D'n Stuiterbal (Sanne) doet in ieder geval haar bijnaam eer aan. Als Sanne ergens is, dan merk je dat gelijk. Lekker aanwezig, lekker druk en een beetje gek, stuitert ze overal doorheen. Gelukkig wel op een positieve en leuke manier. Sanne heeft in het verleden al 2 keer meegelopen als invalkracht en heeft besloten om zich aan te sluiten bij CG Daor Gienderwèèt. Na haar geslaagde toelatingstest is ze toegetreden. Sanne heeft in 2022 haar officiële debuut gemaakt als lid van CG Daor Gienderwèèt, omdat in 2020 en 2021 d'n Opstoet geen doorgang kon vinden. In 2024 liep zij de vijfde keer mee.

D’n Buurman

D’n Buurman is al lange tijd de buurman van d’n Regelaor. Willem is al meerdere jaren gevraagd om hulp. Met name op het technische deel bij het bouwen. D’n Buurman doet naast het technische deel ook vele andere klussen voor CG Daor Gienderwѐѐt. Een echte duizendpoot en een echte handige Harry. Omdat hij op carnavalszondag steeds vaker bij de groep te vinden was, besloot hij uiteindelijk om toe te treden tot CG Daor Gienderwѐѐt. D’n Buurman heeft in 2022 zijn eerste optocht gelopen en liep dus in 2024 voor de derde keer mee.

D’n Klepto

Nieuw in 2023 en eigenlijk ook niet. D’n Klepto (Nick) heeft ons al vaker geholpen. Hij heeft inmiddels 2x meegelopen en heeft besloten om zich aan te sluiten bij CG Daor Gienderwѐѐt. D’n Klepto is een fanatieke carnavalsvierder en feitelijk is niets veilig als hij in de buurt is. Met lege zakken begint hij de dag en bij thuiskomst tovert hij van alles uit zijn zakken. Peper & Zout vaatjes, knuffels, brillen, lepels, en nog veel meer. Hij is in 2023 gestart met de emblemenactie en we zijn er van overtuigd dat dit een succes wordt. Hij liep in 2024 voor de vierde keer mee.

D’n Artistieke

D’n Artistieke (Iris) heeft haar bijnaam te danken aan haar creatieve- en artistieke vaardigheden. Zij is in staat om alles mooi te maken en is nog handig ook. Of het nu schilderen, knutselen met papier-maché, meedenken met ontwerpen of het dichtbij bekijken van een pizza op een stoeptegel is, Iris kan het. Iris is weliswaar nieuw, maar heeft al wel een keer de optocht gelopen als invaller.  D’n Artistieke vormt een setje met D’n Klepto. Zij liep in 2024 voor de derde keer mee.

D’n Bougie

Wat een held. Tijdens de optocht van 2022 hadden we een probleem met het aggregaat. De bougie bleek gebroken en D’n Bougie (Joeri) heeft ons toen gered. Samen met Bob heeft hij een bougie geregeld uit zijn quad, waarbij hij over een hek moest klimmen om dit te fixen. Net voor de start van d’n Opstoet had hij het gefixet, zodat we konden genieten van muziek en onze camera’s bruikbaar waren.  D’n Bougie vormt een setje met D’n Blije en heeft al één keer met ons meegelopen. Hij liep in 2023 voor de tweede keer mee. 

D’n Blije

Julia (D’n Blije) heeft ons in 2022 tijdens de optocht geholpen als invaller. Ze was toen te vinden (beetje onzichtbaar) in het vogelhuisje op de kar. Met groot enthousiasme filmde ze het publiek en had ze de grootste lol samen met D’n Buurman en D’n Kwatsert in het huisje (was het de drank?). Uiteindelijk besloot ze samen met D’n Bougie lid te worden van ons clubke. Zij liep in 2024 voor de derde keer mee. 

D’n Sjacheraer

Julian (d'n Sjacheraer) heeft ons al een aantal keer uit de brand geholpen tijdens d'n Opstoet, maar uiteindelijk heeft hij toch besloten om bij CG Daor Gienderwѐѐt te komen. Na een mooie commerciële opdracht (het verwerven van bouwstenen), die hij met glans heeft volbracht, is Juul lid geworden van ons clubke. Ingrediënten als 'enthousiasme' en 'een beetje gek' zijn hiermee weer toegevoegd aan de bestaande club. Met Juul zetten we ook de verjonging door. Hij is ook lid van CV Swirskaante waardoor ook de band met deze club nog steviger wordt. Hij liep in 2024 voor de derde keer mee.

D’n Bouwploeg

Van geen kar, naar bolderkar, naar platte kar en vervolgens naar een platte kar, die getrokken wordt door een voertuigje. Steeds gekker en steeds groter worden de creaties waarmee we d'n Opstoet lopen. Deze creaties worden, naast veel hulp van de leden, verzonnen en gemaakt door onze bouwploeg. Een groepje (deels) gepensioneerde mannen, die veel van hun vrije tijd erin steken. Als eerste hebben we Ad Smolders. Hij is het creatieve brein achter onze creaties. Na onze ideeën aangehoord te hebben gaat hij aan de slag met het tekenen (3D) en maken van een maquette. Vervolgens gaan ze aan de slag met het bouwen, waarbij hij alles in de gaten houdt. Ad is al vanaf het allereerste moment (BOBslee) betrokken bij het bouwen. De volgende is Ad Groenland. Een manusje van alles en inzetbaar voor de meeste klusjes. Zijn specialiteit ligt bij het schilderen en timmeren. Ook deze Ad is er al vanaf het allereerste moment bij. Sinds 2018 is Jan Spooren aangesloten. Los van zijn grote hoeveelheid gereedschap, waarvan wij altijd gebruik mogen maken, is hij ook zeker van toegevoegde waarde in het denk- en uitvoeringsproces. Jan stelt zijn spullen en garage ter beschikking indien nodig. Meest recent is de toevoeging van Willem van Halteren. Sinds 2019 helpt hij daar waar nodig is mee en heeft ervoor gezorgd dat de kar afgelopen carnaval op de plek van bestemming kwam. Daarnaast is hij een genie op elektrotechnisch gebied, waardoor we bewegende delen op de kar zullen gaan krijgen.

Al met al zijn wij van CG Daor Gienderwèèt zeer blij en gelukkig met deze vier heren. Gelukkig hebben we een plekje in de Bouwhal Tilburg kunnen bemachtigen, waardoor ze ook deze plek kunnen gaan inrichten, zodat ze zich nog meer thuis zullen voelen.

Onze trouwe sponsors